Ansamblul Măgura Codlea

În centrul României, la 15 km de marele centru industrial cultural și turistic Brașov, se află Municipiul Codlea, oraș cu puternice tradiții culturale. Aici, în cadrul Casei Municipale de Cultură Codlea își desfășoară activitatea de 45 de ani Ansamblul Folcloric “MĂGURA”, nume simbolic reprezentând culmea muntoasă cu acest nume.

Activitatea neîntreruptă în cei 45 de ani ai Ansamblului Folcloric “Măgura” a consemnat participarea a sute de dansatori, cântăreți populari și instrumentiști, reprezentând generații din diverse categorii sociale din oraș, studenți, elevi, muncitori etc.

Activitatea permanentă a determinat ca de la an la an să diversificăm, să îmbogățim repertoriul atât prin dans cât și prin recuzită, îmbogățind totodată patrimoniul artistic prin punere în scenă de dansuri, obiceiuri populare și tradiții, cântece populare vocale și instrumentale, taraf și orchestră, toate înscriindu-se în tonul autenticității și originalității folclorului românesc.

Pe acest parcurs s-a desfășurat o largă activitate culturală prin participare la festivaluri naționale și internaționale, la emisiuni televizate, la spectacole caritabile și la spectacole concurs.

Începând cu 2011, Ansamblul Măgura Codlea este cel mai consecvent grup de dansatori ai dansului istoric ROMANA, creat de Iacob Mureșianu la 1850.

Mai multe despre noi puteți afla de aici.

_KMA9565 copy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>